Voskovi su, kao što već znate, osnova detailing-a. Pružite Vašem automobilu salonski sjaj, istovremeno i potpunu zaštitu od prljavštine. Sa minimalno ulaganja dobićete vrhunski kvalitet. Naši voskovi nikada nisu bili popularniji, ali vrlo često su pogrešno aplikovani, pa samim tim njihov potencijal ne dolazi do izražaja. Vosak aplikovan na pravi način, može potpuno vratiti sjaj Vašem automobilu. Evo saveta kako da najbolje nanesete vosak:

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/Waxing/6H4A9173.jpg

 

Kako se nanosi vosak?

Nakon detaljnog pranja i dekontaminacije Vašeg automobila, potrebno je da očistite karoseriju pre nanošenja voska. Imajte na umu da je vrhunska priprema karoserije najvažniji postupak kako bi završni izgled voska bio savršen.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/Waxing/6H4A9137.jpg

Sa našim sredstvom za čišćenje, Rejuvenate, lako ćete pripremiti površinu, stvarajući savršenu podlogu koja će omogućiti vosku da se potpuno veže, čineći da zaštita traje duže. Osim dobre baze Rejuvenate će ukloniti i najtvrdokornije mikroskopske čestice. Sa aplikatorom, laganim pritiskom, pređite preko cele karoserije.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/Waxing/6H4A9162.jpg

Pametno izaberite vosak i imajte na umu da je kvalitetan vosak specifično formulisan za lak na Vašem vozilu. Kvalitetni voskovi su razvijeni da poboljšaju boju karoserije, posebno svetle boje ili metalik. Bitno je da znate šta tačno stavljate na automobil.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/Waxing/6H4A9195.jpg

Nanesite na aplikator. Za naše voskove preporučujemo Waxmate ili Wax Spot Pad sa držačem. Stavite aplikator u vosak i lagano zavrtite. Četvrtina okreta će biti dovoljna da nanesete optimalnu količinu voska na jedan element. Sa celim pakovanjem voska možete više puta premazati automobil.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/Waxing/6H4A9203.jpg

Započnite sa jednim elementom, radeći malim, ravnomernim kružnim pokretima. Na ovaj način ostvarićete potpunu pokrivenost. Cilj je da nanesete vosak u što tanjem sloju i ravnomerno. Potrebne su male količine, sve prekomerno je čist gubitak voska.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/Waxing/6H4A0541.jpg

Nakon prvog elementa, pređite na drugi. Za to vreme će se vosak na prvom elementu vezati za površinu.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/Waxing/6H4A9238-1.jpg

Zatim nanesite vosak na treći element pre nego što obrišete drugi element. Nastavite ovaj proces na celom automobilu. Dakle, pre nego što završite drugi element, vratite se na prvi i uklonite višak, a zatim nastavite da brišete do željenog sjaja. Korišćenjem naše Micro Tweed krpe imaćete savršenu završnicu bez ostataka.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/Waxing/6H4A9276.jpg

Ako se odlučite za više slojeva (koji će uvek dati dodatnu dubinu, mokri izgled i zaštitu), imajte na umu da prethodni sloj mora imati vremena da se potpuno veže, u suprotnom nećete poboljšati izgled.

Uvek napravite najmanje 3 sata raspona pre nego što nanesete drugi sloj. Tada ćete videti značajno poboljšanje.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/Waxing/6H4A9290.jpg

U ponudi je Essence Kanrauba vosak.

Cena 5850 RSD.

Tekst i fotografije:

Auto Finesse Media Team