Zašto?

Gume su posebno podložne spoljnim efektima kao što je prljavština na putevima, UV zračenje, katran… Kao rezultat istih efekata dolazi do promene boje i površinskog pucanja guma. Zato predlažemo upotrebu VERSO univerzalnog sredstva za temeljno čišćenje guma u fazi pranja, znatno će poboljšati njihov izgled i pružiti savršnu zaštitu.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/6H4A0901.jpg

Kako se postiže željeni efekat?

Koristeći mašinu za pranje pod pritiskom uklonite prljavštinu sa svih površina točkova i guma, posebno obratite pažnju na bočne zidove, ali nemojte zanemariti ni potkrila kao ni gume.

Očistite točkove po uobičajenoj metodi. Preporučujemo kombinaciju Imperial Wheel Cleaner-a i Revolution Wheel Soap, a za najčešće farbane ili lakirane , predlažemo i upotrebu Iron Out ukoliko je potrebna i dekomintacija.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/6H4A0934.jpg

Za skidanje tvrdokornih naslaga prljavštine, preporučujemo upotrebu relativno jakog rastvora Verso All Purpose Cleaner. Za najbolji rezultat koristite našu Pro bocu i pumpicu koja ima veliku snagu prskanja koja će Vam biti potrebna za rad. Razblažite Verso sa vodom, odnos 2:1.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/6H4A0859.jpg

Naprskajte Verso rastvor po celoj površini guma i potkrila i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ne brinite ako previše nanesete na točkove, sredstvo je bezbedno za korišćenje na svim površinama, čak i hromu i metalu.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/6H4A0977.jpg

Sada je vreme za piling, a nema ništa bolje od našeg Scrubi Spot Pad i kombinacije Handi Puck. Prva pomisao, natopićete  Scrubi Versom. Ali ne brinite, možete koristiti i malu detailing četku ako nemate kombinaciju Handi Puck i Scrubi Spot Pad.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/6H4A0961.jpg

Imajte na umu da što više truda uložite, rezultat će biti više čistija i sjajnija guma. Dakle, stvarno naprskajte Verso na sve površine i istrljajte, Izbegavajući kontakt između Scrubi Spot Pad-a i točka. Nastavite prskati Versom dok sapunica ne bude čista. catalog/d_blog_module/top-tips-tues/6H4A1015.jpg Sada možete isprati prljavštinu i pregledati potkrila. Ako gume niste prali duže vreme, biće potrebno ponoviti postupak. Zapamtite, Vaše gume nikada ne mogu biti previše čiste.

 catalog/d_blog_module/top-tips-tues/6H4A1045.jpg

Važno je osušiti potkrila, kako ne biste razredili sjaj koji ćete naneti, za bolji i sjajniji izgled. Brisanje viška vode sa starom mikrofiber krpom idealan je način, ali tek nakon što operete i isperete i ostatak automobila.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/6H4A1051.jpg

Poslednji potez je, kao i uvek, da premažete gume sa Satin. Rezultat neće biti samo u sjajnijem i novijem izgledu Vaših guma, već će pružiti i zaštitni sloj od spoljnih efekata i UV zračenja.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/6H4A1079.jpg

Nanesite Satin na ceo obim gume, izbegavajući felne i šare. Najbolje kod Satin-a je što možete izabrati nivo sjaja jednostavnim dodavanjem više slojeva.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/6H4A1084.jpg

Diviti se rezultatima… Ova fotografija govori sama za sebe.

catalog/d_blog_module/top-tips-tues/6H4A1093.jpg

 

Tekst i fotografije:

Auto Finesse Media Team