Koža u automobilu, koliko god to zvučalo grubo, je isto što i naša koža. Naša koža stari, pa je potrebno dosta napora da je hidriramo, omekšamo i učinimo zdravom, na isti način i sedišta će propadati ukoliko ne brinemo pravilno o istim. Uprkos tome što većina novijih automobila ima kombinaciju kože i sintetike (što znači da su više poput plastike), znači i da će duže trajati u poređenju sa čistom pravom kožom, međutim, to ne znači da isti materijal ne zahteva tretiranje specijalnim proizvodima. Da li ste videli kožu koja je zapuštena i izmučena ? Svakako ne izgleda dobro, u tom slučaju koža prerano stari, gubi elastičnost ( posebno u toku toplijeg vremena). Svakako niko ne želi takav automobil, pa tu stupamo mi na scenu. Pripremili smo nekoliko dobrih saveta za održavanje kožnih sedišta automobila i kako da ista ostanu u vrhunskom stanju.

Kada kupujete proizvode za negu kože, važno je da se odlučite za proizvod na bazi ulja, jer oni uklanjaju nakupljenu nečistoću, a kožu čine gipkom. Proizvode na bazi vinila, kao i silikone na bazi nafte, treba izbegavati jer će koži dati efekat sjaja. Dobri proizvodi vraćaju kožu u stanje slično kao kada je izašla iz fabrike. Perforirana koža nije toliko popularna kao nekada 90-ih, ali ako dođete u susret sa istom, pripazite na koji način koristite losione jer će popuniti rupe i biće nemoguće ukloniti višak, koji će ostaviti bele tragove.

catalog/d_blog_module/post/Blog/AF_misc-1.jpg

Koža će dugotrajno biti u odličnom stanju uloliko je redovno čistite i pravilno štitite. Svakodnevna prljavština, kao i masnoća sa Vašeg tela, može ozbiljno oštetiti kožu ako se ne ukloni. Definitivno biće Vam mnogo jeftinije redovno čistiti i negovati kožu, nego kasnije popravljati istu zbog zanemarivanja.

Vintage stil je popularan, ali ne i kada je koža u pitanju. Videli smo trend metala sa zarđalom bojom i slično. Ali na sreću još uvek nismo videli ispucalu suvu kožu kao modni hit. Otrcana koža uništava izgled Vašeg automobila, bilo da ga svakodnevno koristite ili želite da ga prodate. Da biste iz kože dobili najbolje, važno je da je temeljno očistite pre nego što je zaštite. Ako ne očistite kožu pravilno pre nego što je namažete kondicionarom, zarobićete prljavštinu i bakterije koje se već nalaze na koži. Nije toliko teško održavati sedišta čistim, ukoliko to redovno radite. Nikada ne perite kožu vodom jer voda takođe ostavlja tragove, a da ne pominjemo činjenicu da će oštetiti površinu kože – bez obzira koliko ste nežni. Pa šta treba da koristite? Na sedišta treba naneti isključivo sredstvo za čišćenje formulisano za kožu, kao i sve druge površine presvučene kožom. Sredstvo za čišćenje Auto Finesse Hide, uklanja tvrdokornu prljavštinu sa uravnoteženom formulom za sigurno uklanjanje mrlja bez da oštetite materijal. Obavezno obratite pažnju na sve nabore na površini, jer se tu posebno vidi nakupljena prljavština. Ako koža u naborima izgleda tamnije od ostatka, onda je to jasan znak nakupljanja nečistoće. Koristeći sredstvo za čišćenje kože i četku lagano istrljajte površinu. Ne trljajte previše na jednom određenom području, samo pustite da čistač radi svoj posao. Korišćenje dobrog sredstva za čišćenje kože je pola posla, ali važno i sa čime nanosite isti. Obavezno koristite i mikrofiber krpu da biste očistili višak sredstva za čišćenje. Nakon što je koža čista, bez viška sredstva i naravno suva, važno je da nanesete sredstvo koje će zaštititi i zapečatiti sve Vaše napore. Koža vremenom gubi ulja i prirodne UV filtere, pa je neophodna upotreba dobrog kondicionera. Sredstvo Auto Finesse Hide kondicoiner pomaže u vraćanju prirodne boje kože, dok ulja omekšavaju i štite tkaninu, bez isušivanja i stvaranja onog užasnog ispucalog efekta koji niko ne voli. Završni rezultat je fabričko stanje kože. Hide kondicioner naneti pomoću aplikatora i kružnim pokretima kako bi osigurali potpunu prekrvenost.

catalog/d_blog_module/post/Blog/AF_misc-2.jpg

catalog/d_blog_module/post/Blog/AF_misc-3.jpg

catalog/d_blog_module/post/Blog/AF_misc-4.jpg

catalog/d_blog_module/post/Blog/AF_misc-5.jpg

Nemojte očekivati da ukoliko jednom očistite Vaša sedišta da ste završili posao i da ste zauvek zaštitili ista. Regeneratori se troše i nemaju doživotnu garanciju. Važno je svaki put kada detaljno operete Vaš automobil da pravilno očistite i enterijer i premažete ga kondicionerom. Ne zaboravite ni ostale kožne delove na vratima, volan i ručicu menjača. Nisu samo sedišta ta koja su podobna habanju i nakupljanju prljavštine!

Za savršenu negu kože biće Vam potrebno: Auto Finesse Hide čistač i kondicioner, četka, aplikator i mikrofiber krpa. I za kraj jedna od naših mirisnih jelkica!

Preporučeni proizvodi: Auto Finesse Hide sredstvo za čišćenje kože (250ml- 800 RSD i 500ml-1200 RSD) .

Auto Finesse Hide regenerator (250ml-1050 RSD) .

Hide Leather Cleanser – profesionalno sredstvo za čišćenje kože
Hide Leather Conditioner – Profesionalno sredstvo za negu kože

Tekst i fotografije:

Auto Finesse Media Team